Foto: Glenn Lindberg

Lika cool som Paul Newman!

Skådespelaren och bilfantasten Paul Newman dog 2008. Levnadsgeniet Newman blev 83 år gammal, men en av hans bilar lever i högsta grad vidare. Inte vilken bil som helst för den delen. Newman och hälften av svenska folket delar nämligen en sak gemensamt – Volvokombin!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Paul Newmans sista Volvo – karln hade flera – var också den värsta. Den raka sexan lät Newman ersättas av kompressormatad sexliters Corvette LS2 V8-motor. Effekten 400 hästkrafter. Minst. Bilen går under namnet ”Volvette”.

Underhållaren Jerry Seinfeld är lika bilktokig han och i hans webb-show ”Comedians in cars getting coffee” skjutsar han runt självaste programledaren David Letterman i Newmans gamla Volvo 960. Letterman köpte nämligen racekombin och fortsätter njuta av öset. För mer info och garv i ämnet spana in nedanstående länk.

Nu ska jag själv ut och vara cool i min Volvo 245 Cross Country, kanske skämta till det litegrann också!

www.comediansincarsgettingcoffee.com/david-letterman-i-like-kettlecorn

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!