Foto: Ford

Look west young man!

Vilda västern har under perioder lockat mig. Från tidiga års High Chaparall på grumlig färgteve via Cannonball Run och Nu blåser vi snuten på hyrd moviebox utan nötcreme. Så till den milda grad att jag faktiskt under en kort period av mitt liv innan Teknikens Värld var stolt ägare till en Ford Mustang Mach 1 från 1972.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är helt enkelt nåt speciellt med utstrålningen hos amerikanska bilar. Bredbenta, ­kanske till och med lite hjulbenta som Zebulon Macahan, med en trygghet som man inte flyttar på i första taget.

Nu får vi dock bortse från allt mellan den kantiga Camaro generation 3 som slutade tillverkas 1993 till den näst nyaste Ford Mustangen. Däremellan försökte sig tydligen jänkedesignerna på att bli… europeiska. Det gick inte så bra. Och här ska jag förklara varför: De kan inte.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!