071203-höj-bilskatten

Lyxfällan

Ni har väl sett ”Lyxfällan”? Programmet där människor som har förköpt sig får hjälp att sanera sin ekonomi.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Experterna har ett ganska enkelt jobb, råden är i princip desamma i varje program. Sälj allt du har. Sluta göra av med pengar. Försök att öka intäkterna. Jag förvånas över att vuxna människor uppenbarligen är oförmögna att komma på detta ekonomiska A-B-C själva och dessutom vill stoltsera med det i televisionen.

Men ännu mer förvånad är jag över hur experterna gång på gång misshushåller med de skuldsattas bilar. I går handlade programmet om en man med usel ekonomi, miljonskulder och stort bilintresse. En av få tillgångar är en motorcykel och BMW 5-serie. Programledarduon hjälper till genom att göra det självklara. Kontakta fordringsägarna, betala räkningar och sälja av tillgångarna. Men om man ska rädda hem så mycket pengar som möjligt – hur smart är det då att stövla iväg till ortens stora bilhandlare, knacka på dörren och fråga hur mycket man får för en bil som är belånad upp till takluckan?

I ett annat avsnitt tog man en stor bil till bilhandlaren och bad att få köpa en mindre bil och få mellanskillnaden.

Har experterna på TV3 aldrig hört talas om Blocket?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr