Naknare än Lasse Åberg

Fältet ligger vidöppet. Hålet i marknaden är enormt. Det är straffspark utan målvakt. Ändå har ingen ens moloket vågat närma sig straffpunkten.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag kan inte förstå hur ­bilvärlden fungerar. Jag orerar givetvis om det uppenbara – varför finns det inte en enda elektrisk sportbil att köpa för under en miljon?
Någon kanske invänder att Porsche Taycan i ett naknare skick än Lasse Åberg i ballongdansen börjar på 980 000 ­kronor. Men det uppenbara faktumet är att Taycan inte är en 911, en Cayman eller Boxster, alltså en sportbil där det handlar om känsla och närvaro snarare än komfort och familjetransport. 

Tesla Roadster som nu skjutits upp lika pinsamt länge som regeringens alla vallöften om lag och ordning kostar strax över två miljoner. En superbil väntar från Elon Musk som i sitt värsta utförande till och med daskar konkurrenter – som kostar massor med mer – som Bugatti, Rimac och Koenisegg på fingrarna.
Men det handlar om över 2 000 000 kronor för en Tesla. En summa som väldigt, väldigt få kan eller ännu mindre vill lägga på en sportbil.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!