Nya bilar, nytt sätt att ”äga” dem – är det bra?

Jag erkänner direkt. Jag är en traditionalist ut i fingerspetsarna. Jag tycker om att äga mina saker, kanske framför allt bilen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kanske för att jag tycker om bilar. Jag vill inte bara ha en bil. Jag vill ha en bil som jag vill ha, kan man säga. Kanske också framför allt för att jag aldrig har ägt en helt ny bil. Andra kanske tycker att det är snålt, men jag låter gärna den som vill ta smällen av den första värdeminskningen – de tusenlappar som fladdrar rakt ut i tomma luften den där gången när nyckeln sätts i för första gången och bilen rullar ut från bilhandlaren. 

Men när fan blir gammal så blir han religiös, och trots att jag vet att de förmånliga privat­leasinguppläggen på just nu främst elbilar är ett sätt för bilföretagen att roffa åt sig din adress, skostorlek och uppgifter om din privatekonomi så tycker jag att det är det bästa som hänt i bilvärlden på den här sidan om millennieskiftet. Vips så kan du som inte kan eller vill lägga upp 100 000 kronor i kontantinsats köra en helt ny, modern bil med alla de säkerhetssystem som det innebär. Bra för miljön är det också. Privatleasingen raderar ut de ekonomiska skillnaderna mellan människor som vill köra bil. I testet i detta nummer gör Mikael Stjerna en rejäl genomgång av fyra av de hetaste privatleasingbilarna just nu, och det kan du läsa här på webben inom kort.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!