”Oförklarliga olyckor” – behövs det vägren?

Den senaste tiden har flera ”oförklarliga olyckor” inträffat och röster höjts för att bygga ordentligare vägrenar. Men behövs det verkligen? Ruben Börjesson tycker till.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Senaste tiden har det hänt allvarliga olyckor när bilar fått stopp och stannat vid vägkanten eller på vägrenen. Trots bra sikt så har andra bilar av oförklarlig anledning brakat in i den stillastående.

”Gör ordentliga vägrenar, framförallt på två plus ett-vägarna”, hörs nu i debatten. Men de har ju blivit just två plus ett-vägar på bekostnad av vägrenen. Att bredda så att möjligheten att stanna på vägrenen även finns där, skulle vara lösningen. Trafikverkets Clas Tingvall säger att det skulle vara en stor kostnad och pengarna skulle göra större trafiksäkerhetsnytta på andra håll. Jag håller helt med honom. Där är inte lösningen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!