Foto: Teknikens Värld & Shutterstock

Ologiska stopp längs vägkanten

Minnet har etsat sig fast så till den grad – av flera anledningar – att jag kommer ihåg både plats och klockslag. Djurås strax norr om Borlänge, måndag 4 oktober kl 13.37. Köbildning. Vi som far norrut får sakta – när det finns plats – gå ut i mötande fil och köra förbi en stillastående bil. Jaha, var det en Peugeot eller Renault, undrar du?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Barndomen i baksätet på en Volvo 245 DL. Skog, åkrar men mest skog. Nästan varje helg var det landskapet jag betraktade genom sidorutan då vi antingen skulle på orienteringstävling (vår, sommar, höst) eller skidtävling (vinter, vårvinter).
Som välkommet avbrott dök varningstrianglar och sedan oftast en stillastående Datsun eller Simca upp som pausunderhållning längs vägkanten. Bekymrade anleten som lutade sig över motorn. Ofta steg vit rök till himlen. Hur dåliga var egentligen äldre tiders kylare? När såg du senast en bil i vardagstrafik som gått varm?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!