Ett spektakulärt pr-jippo i de snöiga brittiska alperna. Jo, det är sant.

Reklamjippot

Ett spektakulärt pr-jippo i de snöiga brittiska alperna. Jo, det är sant.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För länge sedan, när övertecknad var ganska färsk på Teknikens Värld, tror det var sommaren 1996, då skulle en känd italiensk däckfabrikant låta visa oss motorjournalister sina nya dubbfria vinterdäck, och vi skulle få köra i snöiga backar. På sommaren. I England.

 För vad jag visste var inte England direkt känt för snöiga backar över huvud taget och definitivt inte i juli månad. Men jag hade fel.

 Orten var Tamworth nordost om Birmingham. Platsen hette Snow Dome, och kanske fortfarande heter. En inomhus-alp med en cirka 200 meter lång och relativt brant backe. Som gjord för stappliga engelsmän att bryta benen i. Här fanns en lika konstgjord Bierstube med högbröstade freüleins, skummande öl, tyska korvar och joddlare i filthatt och kortbyxor. Folk skramlade omkring i stora pjäxor och bjärta overaller, och för en stund var det gemytligt nästan som på riktigt. Här i denna konstsnö skulle vi alltså köra bil upp och ner för backen, för att få reda på vadå? Inga referensdäck så man kunde avgöra om däcken var bra eller inte. Vi kom upp och vi kom ner, men det hela var bara ett gigantiskt pr-jippo. Marknadsföring i sin mest spektakulära form. Om jag skrev om det? Det kan du lita på. Pirelli fick sin reklam. Och du har väl förresten bytt till vinterdäck?

 Bara så du vet, bilden ovan är ett montage.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!