Roligaste, billigaste och säkraste formen av motorsport

Efteråt var jag helt slut. Mest mentalt, men också lite trött i kroppen efter att ha spänt mig i början. Innan jag hittade flytet, kunde slappna av och njuta av den finaste formen av bilkörning detta land har att erbjuda.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Samtalet kom lika oväntat som tydligt. ”Daniel, vad gör du imorgon efter kl 15? Har du lust att hänga med och köra isbana, vi har plogat upp en bana i dag.”
Vad svarar man på det? J. A. Såklart.
Så kom det sig att jag för någon vecka sedan njöt av vinterns bästa eftermiddag. Solen hade till skillnad från mig ytterligare någon timme kvar på arbetsdagen. Banan var perfekt plogad med ­omväxlande långa svepande kurvor och kortare kurvkombinationer.
Verktygen stod uppradade. Hundkoja i form av rallypreppad Cooper S anno 1965. En årskamrat i form av en Renault R8 Gordini samt en två år yngre Gordini. Samtliga skodda med däck draperade med isdubb.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!