071127-dubbat-odubbat

Runflat-däck är en sorglig historia

BMW:s bilar bjuder på mycket positivt, men på en punkt känns det inte alls bra – jag tänker på de punkteringssäkra däcken, även kallade runflat eller RFT.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Körde en BMW 335 sedan, den är med i testet mot nya Audi S4. Vilken motor! Vilket drag och ändå så bränslesnål. BMW har ”alltid” legat i framkant vad det gäller effektuttag på sina modeller. Senaste åren har de satsat på bränsleeffektivitet och har motorer som är bland de absolut mest bränsleeffektiva. Och låga utsläpp av koldioxid. Men det där med körglädje har man gett avkall på. Småstötig i låg fart och i högre fart rent instabil är numera normalt för BMW. Och det beror på de fördömda punkteringssäkra däcken. De är så hårda i sidorna att fjädringen inte orkar svälja ojämnheter och däcken är så osmidiga att bilen slingrar sig fram i högre fart.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!