Så lurade jag Hedin Bil

Några gillar att köra snabbt, andra gillar lyx. Jag kan erkänna att jag inte är helt opåverkad av en snygg valnötspanel, men sann bilglädje flödar ur helt andra källor för mig.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Så här är det: Jag har nyligen ropat in en 18 år gammal Ford Mondeo på en Kronofogde-auktion (läs mer om fyndet i Teknikens Värld 6/2021) . Pris 2 900 kronor. Den hade stått avställd utomhus i 3,5 år och det märktes på skicket. Till och med besiktningsmannen såg överraskad när han i dag gav bilen godkänt. ”Det trodde jag inte” sade han till mig när han darrande överräckte protokollet, fortfarande i chock.

Händelsen skulle förstås firas. Med en radio-kod. Originalradion från 2003 sitter fortfarande i men har hittills bara gett ifrån sig ett stumt ”CODE”, textat i displayen. Vilket jag inte hade.
Jag ringer alltså Hedin bil i Nacka, som föga förvånande även säljer Ford. Den gigantiska kedjan skulle kunna övergå till att skriva vilka märken de INTE säljer, för att göra marknadsföringen mer effektiv. ”Hedin Bil – vi säljer inte Audi” 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!