080415-snålvattnet

Saab, Kina och ett L på 9-5

Saab har riktat blinkarna mot Kina och slutit ett avtal med den unga biltillverkaren Hawtai. Hans Hedberg blickar framåt och ser en Saab 9-5L.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Minns förra årets bilsalong i Peking. På långt håll fick jag syn på karossformerna, men ändå inte. Småsprang fram till Hawtais monter för att inspektera de Porsche Cayenne-influerade linjerna på Hawtai B35. ”Inte illa”, var min tanke, samtidigt kom en fadd eftersmak av detta masskopierande som ändå präglade de flesta kinesiska tillverkare för ett år sedan.

Vartannat år är det bilsalong i Shanghai och på årets bilfest i öster fanns Hawtai givetvis på plats. Samma Cayenne-kopia, men även licensbyggda Hyundai Terracan och gamla Santa Fe, samtliga dekorerade med slanka montervärdinnor. Mest nyhetsläge var laddhybridskonceptet med en massa dekaler och eluttaget som satt fastlimmat utanpå karossen (se bilden nedan). Så nog behöver Hawtai hjälp på vägen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!