071203-höj-bilskatten

Sanningen, lögnen och miljövännen

Jag kommer precis från ett möte med gasbilsförespråkare. Tveklöst är biogas det mest miljövänliga bränslet. Allt verkar övertygande klätt i grön propaganda.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Chefen för gasföreningen framhåller den ljusa framtiden – ”det finns biogas för att driva 200 000 bilar i Sverige, och än så länge rullar bara 15 500 gasbilar i landet”.

Efter föredraget undrar representanten från taxi varför det så ofta har varit problem med tillgången och varför det är så dåligt tryck i gaspumparna, om det nu finns så mycket gas. Då kryper det fram att den stora mängden biogas man talar om inte riktigt är kalibrerad för fordon. Dessutom finns den inte på samma plats som fordonen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!