Sjung om studentbilens lyckliga vår

Röd. 351 kubiktums slagvolym ur V8:an, något trimmad på insugssidan, såklart. Automat. Och det viktigaste av allt – en svart cabriolet.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Min studentbil hade jag sett ut redan ett drygt år innan möss­påtagningen. Min fars kompis – och därtill mycket duktige rallychaufför – Karl Bertil Ling hade den i mitt tycke perfekta student­kärran. Kraft och design parat med ett praktiskt baksäte där jag kunde sitta uppflugen på baksätet och ta emot Köpings glest befolkade gators avmätta applåder. Men ingenting kunde påverka vare sig mig eller alla mina årskullskamrater. Vi mådde såklart som de prinsar och prinsessor vi nu var, om än för blott en dag.
Sedan den dagen har jag oreserverat klappat händerna och hurrat när jag sett studentkärror och studentflak, oavsett de medverkandes berusningsgrad, ljudvolym och mer eller mindre störande av den allmänna ordningen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!