Ferrari Mondial – aka Teknikens Världs vinterskott Berlusconi Foto: Teknikens Värld

Skam den som ger sig

Ett garage, en halvtimme, en Ferrari Mondial och en målmedveten reporter. Receptet för ett litet vardagsäventyr.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag erkänner, i går gick jag tidigare från jobbet. Men det var av en god anledning. Jag packade ihop datorn redan klockan halv fem och började gå ner till garaget. Samtidigt försökte jag samla mod till en av de många löprundor som kommer att behövas om jag ska orka springa ett helt maratonlopp, vilket några av oss på redaktionen planerar att göra i november (jo, vi är så dumma).

 Jag får sällskap ner till garaget med reporter Linus Pröjtz som också går hem tidigare (han sa ingenting om någon maratonträning). Fördelen med att gå hem tidigare är så klart att man slipper de värsta köerna och kommer hem snabbare, nackdelen är att garaget fortfarande är fullt av testbilar och allehanda privata åkdon som parkeras där i mån av plats och stundens ingivelse. Eftersom klockan nu bara är halv fem är garaget snudd på fullt. Bilen jag ska köra hem står lättillgänglig men Linus ser att hans Audi står inparkerad bakom två bilar. Men så får han syn på redaktionens vinterskott – Ferrari Mondial. ”Jag tar den i stället”, säger Linus. ”Det här måste jag se”, tänker jag i vetskapen om att Ferrarin är svårstartad, svårkörd, halvt inparkerad och dessutom väldigt bred, låg och befriad från allt vad moderna parkeringshjälpmedel heter.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!