080106-plogbil-vägverket

Snabba stålar

Det brukar heta att köpa ny bil aldrig är en lönsam affär. Köper du en ny bil ena dagen för att nästa dag sälja den lär du knappast gå med vinst. Men det är inte alltid denna regel gäller. Satsar du på lite exklusivare bilar kan du på kort tid fördubbla dina investerade pengar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Lamborghini Reventón är en bil de flesta bara har råd att drömma om. De 20 köparna av denna exklusiva modell från italienska Sant'Agata fick sina bilar levererade i våras. Då hade var och en av dem pungat ut motsvarande 9,5 miljoner kronor för sina bilar.

För tre dagar sedan såldes Reventón nummer tre på eBay och den lycklige säljaren (antar att denne är lyckligare än köparen) fick motsvarande 16,5 miljoner kronor. Alltså en avkastning med nästan 75 procent på bara några månader och sju nya ”millar” rätt ner i fickan. Lättförtjänta pengar bortsett från knivigheterna att få tag på ett av de 20 exemplaren från början.

Vi lever verkligen i olika världar. Här i Sverige går många in på Bilia, köper en ny V70 för exempelvis 400 000 kronor. Säljs sedan bilen efter ett halvår så har man gått back sisådär en 50 000 kronor.

Sedan kan man ju även fundera över varför man säljer sin Reventón redan efter några månader. Antagligen är det ett av de snabbaste sätten att tjäna grova stålar på eller också är Lamborghinis dyrgrip inget att ha.

Lamborghini Reventón

Provkörning

Extern länk

Lamborghini Reventón på eBay

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!