081125-litet-format-4wd

Stenhårda vårbekymmer

*PANG!* ”Vad ända in i glödheta! Och i nya rutan också!” Teknikens Världs Johan Ålander drabbades av det som 58 procent av er läsare också drabbats av under våren, nämligen stenskott.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Har du en sliten ruta kan det vara lika bra att byta, men är den fräsch ska man så klart fylla igen stenskottet innan rutan får för sig att spricka vidare. Att rutan spricker beror dels på temperaturväxlingar och dels på att rutan utsätts för små vridningar från karossen. Vi följer med Johan till Ryds glasmästeri och får en lektion i stenskottslagning av reparatören Michael Olsson. 

– Bra där! Att tejpa över skadan innan det går ned smuts är det bästa man kan göra om lagningen ska bli riktigt lyckad, konstaterar Michael samtidigt som han fäster en spegel på insidan av rutan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!