080715-usa-blogg-del-7

Stoppade av riktiga polisen

Austin – Marfa

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Austin kryllar av livemusik. Nästan varje ställe har ett band eller sångare på scen. Legendariska Continental Club är helt klart ett av de allra bästa ställena.

Tre svenskar med systemkameror drog definitivt till sig uppmärksamhet och vår resa från kust till kust i polisbilen följs nu via denna blogg av personer som inte fattar ett dugg engelska.

Förutom Continental rekommenderas ett besök på Pete´s Duelling Piano Bar om du har vägarna förbi huvudstaden i Texas. Två pianon, ett trumset och en gitarr på scen. Dessutom två musiker som tar emot låtönskemål från publiken. Resultatet blir en blandning av stå-upp och Allsång på Skansen.

Vi fastnade i timmar och nynnade/skrålade med i de flesta låtarna.

Eftersom drink & drive inte efterföljs så där väldigt noga i det här landet försökte vi agera goda förebilder genom att åka cykeltaxi. Rätt långsamt och dyrt. Men annorlunda.

Människor vi träffade i Austin talade sig varma om lilla staden Marfa i sydvästra delen av delstaten. Vi har precis anlänt efter sex timmar i vår Crown Victoria. Men det var nära att undertecknad fick spendera natten på betydligt otrevligare mark än mysiga Paisona Hotel.

Längs de storslagna och totalt biltomma landsvägarna blev min gasfot något tung. En state trooper-bil mätte upp hastigheten till 95 miles per hour. Hastighetsgränsen var 75.

Allvarliga miner, titt på pass, körkort, försäkrings- och registreringshandlingar.  Sedan:

– Because you´re a foreigner we can´t give you a ticket. You have to come with us and spend the night in prison and meet a judge tomorrow. But that´s to big of a hustle, I´ll just give you a warning if you promise to drive slower, right!?

  Visst, absolut fick jag typ ur mig och vandrade på skakiga ben tillbaka till bilen och fortsatte färden mot Marfa. Oerhört tacksam över att inte behöva dela cell med kriminella Texasbor.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!