Tänk om vi kunde få en hybrid av trafikbeteenden

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Karlavägen i Stockholm. Gruvgatan i Falun. Södra Järnvägsgatan i Sundsvall. Alla trafikerade gator med tydliga trafikregler. Rondeller, väjningsplikt och högerregel. Gator jag alla frekventerat oräkneliga gånger bakom ratten.
Bromsa in. Titta vänster och höger och vänster igen. Attans, jag kommer inte ut på ett trafiksäkert sätt på huvudleden den här gången heller. Bakom mig växer så sakteliga kön av medbilister.
Till sist uppstår en lucka. Med precis lagom aggressiv pedalbehandling kommer jag ut och kan fortsätta min färd. Jag passerar nästa korsning där jag själv har förkörsrätt och jag bryr mig lika lite om de som står och väntar i rad som alla andra.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer