071127-dubbat-odubbat

Tio hastighetsgränser gör alla till lagbrytare

Vägverket kommer ytterligare att försvåra för oss förare genom att införa hastighetsgränser enligt ett tiostegssystem på våra vägar – allt från 30 kilometer i timmen som lägst i tätorter upp till 120 kilometer på några bitar motorväg.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vad ställer man för krav på oss bakom ratten eller styret? Det kommer inte att gå att se på vägens karaktär vilken hastighet som gäller. Motorvägarna kommer att ha fyra olika hastigheter, vägar med vajerräcke tre olika, vanliga vägar fyra olika och i tätorterna är det fyra olika hastigheter.

Jag frågade Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö på en presskonferens för ett tag sedan om han inte trodde att det skulle bli för svårt för oss bakom ratten att hålla ordning på alla gränser.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!