Tips: Gör saker i rätt ordning

Hej, jag är en kille på 47 jordsnurr som har en hel påse full med tips till dom som bestämmer.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ungefär så skulle man ha kunnat inleda den här texten om den inte hade handlat om lite för allvarliga saker. I skrivande stund finns det drygt 1 500 snabbladdningspunkter i Sverige enligt sajten elbilsstatistik.se. För att vi ska kalla laddpunkten för snabbladdare så måste den ge 50 kW eller mer. 50 är egentligen inte särskilt snabbt, men om vi inte räknade 50-kilowattladdarna så skulle det här bli ännu mer pinsamt. Vi har alltså landet Sverige som vill vara ett föregångsland i klimatfrågan och därför trummar ”dom som bestämmer” på i snabb takt med beslut vars mål är att elektrifiera fordonsflottan. Det är en fin tanke. Dessutom nödvändig för klimatet. Men det har liksom aldrig fungerat särskilt bra att börja vid målet när man är på väg nånstans.
Av de drygt 1 500 snabbladdningspunkterna (varav bara drygt 500 är snabba på riktigt) är 582 stycken Teslas. Det beror på att Tesla började i rätt ände. De visste att folk behöver kunna ladda sina bilar om de ska ta steget över från bensin- eller dieseldrift till el. Så de började direkt att bygga laddstationer på strategiskt viktiga platser för att möjliggöra längre resor på el.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!