080415-snålvattnet

Trafiksäkerhet eller idioti?

Jobbet som testchef innebär många mil på Sveriges vägnät. Ständiga observationer av trafikbilden ger att vi svenskar ibland kör tokigt, men allt som oftast beter vi oss bättre än hyfsat.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

När olyckan väl är framme har vi bra fallskärmar i form av räddningsservice. Bärgare och polisinsatser brukar jobba för högtryck för att säkerställa olycksplatsen och få i gång trafiken på snabbaste vis.

Men häromveckan, mitt i klämveckorna skedde en större halkolycka vid lunchtid på E4-motorvägen söderut från Stockholm strax före avfarten mot Vagnhärad. Kom som fjärde bil fram till vägavspärrningen som just höll på att upprättas av polispatrullen på plats. Högbyggd blåvit Volvo XC70 innebär att det var ordningspolis och inte trafikpolis som hade ansvaret denna gång.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!