Foto: Teknikens Värld

Upp som en sol, ned som en pannkaka… eller?

Bilförsäljningen ­skjuter i höjden igen, Volvo ökar sin nybilsförsäljning med 97,5 procent jämfört med april ifjol när hela världen låg under pandemifilten och huttrade i skräck inför framtiden…

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Dessutom drar elbilsförsäljningen igång på allvar nu. Rekordmånga Volkswagen ID.4 har hittat nya hem i Sverige. Och fler lär det bli när tjänstebilsförarna inser att det kostar ganska många kronor extra att inte välja elbil ungefär exakt nu.
Ännu är det inte helt säkert att ­regeringens liggande förslag kommer att klubbas och gälla från den 1 juli. Hela bilbranschen har påpekat att det springs inte bara lite för fort med nya regler, nya förmånsregler och nya skatter. Frågan är om regeringen tänker vara styvnackad och säga ”lös det bara” till sina belackare som hävdar att jobb hotas och att bilförsäljningen kommer att gå ner. Det vet vi snart.
Jag är dock säker på att de allra flesta av oss kommer att fortsätta köra bil, kanske särskilt tjänstebilsförarna som förhoppningsvis har fått förmånen att ha tjänstebil just för att de faktiskt behöver en bil och inte en cykel som Miljöpartiet tycker att de ska ha.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!