Daniel Frodin är Teknikens Världs meste chefredaktör genom tiderna med 14 år på posten. Han bor numera i Dalarna, tävlar framgångsrikt i historisk racing och samlar på bilar som han ibland inte visste att han ville ha…

Volvo – not Made for Sweden

Kalla vintrar under det tidiga 1980-talet. Platsen är mitt barndomshem i Skästa utanför Köping. Varje morgon är spännande när jag går med mamma mot det oisolerade ­garaget. Kommer vi att få upp låset på den gröna Datsun 120Y kombin?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Till slut får jag det stora ansvaret att hålla i tändaren och värma runt och på låskolven medan mamma försöker få in och runt nyckeln. Jag minns endast detta som vardagsspänning. Även om jag såg och kunde förstå något slags stresspåslag hos min mor som skulle hinna lämna mig hos dagmamman Elsie för att sedan komma i tid till sitt arbete på Köpings kommun.

Klipp till: ”Det tidiga 2021”. Platsen är hemmet i Ornäs mellan Borlänge och Falun. Den första riktigt kalla vintern i mellersta Dalarna sedan jag tog en grå Volvo V90 Cross Country som tjänstebil sommaren 2018. Barnen ska till ­förskolan innan jag kan åka mot kontoret i Falun. Mina barn ställs varje morgon inför samma fråga som jag hade för 40 år sen. Kommer bakdörrarna gå att öppna i dag? 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!