Foto: Mikael Stjerna / Teknikens Värld

Vorsprung med rövarpriser

Fantastisk teknik på en ny bil är inte riktigt lika fantastisk när samma bil har några år på nacken.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Eftersom jag har varit motorjournalist i 342 år har jag haft förmånen att uppleva bilar i alla dess åldrar. Från första pressvisningen till slutet av livet, när uppgivna ägare endast förstrött ger dem palliativ vård i form av silvertejp och buntband. Detta i väntan på bilbesiktningens dödskyss.  
Under årens lopp har en sak slagit mig. Det som fascinerar på den första pressvisningen, de tekniskt avancerade lösningarna, skapar inte sällan ren och skär irritation när bilen har några år på nacken.
Som i dag. Min ena bil, en Audi A2 från 2003, har bara en torkararm som i ett enda slag torkar nästan hela vindrutan. Självklart är det en ytterst avancerad konstruktion med dubbelarmar som via en länk håller i det långa torkarbladet. Förmodligen tog det ingenjörerna på Audi åtskilliga dagar att klura ut den snillrika lösningen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!