Lacksläpp och rost på Tesla Model 3

Efter larm om dåliga arbetsförhållanden och kvalitetsproblem på Teslas fabrik rapporteras det nu om lacksläpp och rost från ägare av Teslas volymbil Model 3.

Tesla Model 3 må ha haft en trög start men nu stormar man mot 300 000 tillverkad exemplar av volymmodellen. Det har dock inte gått smärtfritt, vi har tidigare skrivit om dåliga arbetsförhållanden och kvalitetsproblem på Teslas fabrik i Fremont.

Nu kommer rapporter från missnöjda ägare. Joni Savolainen i Finland (se hans youtube-kanal här) fick sin bil levererad i mars i år och bara efter en månad noterade han skador och släpp på lacken. Den visade sig vara tunn, på vissa ställen bara 70 my mot normalt 110 till 150 my som är brukligt i branschen.

Grundfärgen kan dessutom tydligt beskådas i skrymslen och han har även noterat rost på bultar. Enligt Joni är han inte ensam, han har kontakt med 17 andra finländare med liknande problem.

Än mer omfattande är problemen på andra sidan Atlanten där bilarna rullat under en längre tid än här i Europa. Där rapporteras det om rostangrepp kring Teslabilars hjulhus något som kan ses på klippet från TVA Nouvelles nedan.

Joni Savolainen ska ha varit i kontakt med Tesla som menar att slitaget/skadorna inte täcks av garantin.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer