Läckta bilder på läckra Suzuki Jimny

Premiären av Suzukis lilla klättrare dröjer, men nu har det läckt ut fler bilder.

Presentationen av nya Suzuki Jimny dröjer och det är inte bara vi på redaktionen som är otåliga. Intresset för den lilla terrängbilen var massivt, även här på teknikensvarld.se, när bilder läckte ut sommaren 2017.

Att bilens lansering börjar att dra ihop sig kan vi dock konstatera då nya läckta bilder dykt upp på Facebook-kontot Ferd. Klart är även att nya Jimny får en betydligt mer klatschig hållning är tidigare. Bilen på bilderna har en ärtig grön kulör och svart tak, något som stärker rykten som florerat om att modellen ska kunna skräddarsys i större utsträckning än tidigare, bland annat när det kommer till just kulörer.

Designen som helhet är tuffare än tidigare och linjer har oblygt lånats från modeller som Mercedes G-klass och Jeep Renegade.

Annars vet vi inte mycket. Suzuki tiger som muren men bilen kommer antagligen att baseras på Heartect-plattformen och använda sig av befintliga motorer, även om ett dieselalternativ kommer få svårt att hitta ner under huven i dessa tider. Suzuki hör till aktörerna som stoppat försäljning av dieselmotorer i Storbritannien. Fyrhjulsdrift tar vi dock för givet.

Gamla Suzuki Jimny har gått ur produktion och den på bilderna här kommer att lanseras under senare delen av 2018.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer