Lada Niva har hänt med i väldigt många år. Ska den äntligen få en avlösare? Det ser så ut och då kanske i form av vad konceptbilen 4x4 Vision visar upp.

På bilsalongen i Moskva, som just nu pågår, har vi redan sett en suv i form av Renault Arkana. En kanske än mer intressant suv är den som Lada, som ingår i Renault/Nissan-alliansen, visar upp och som heter 4×4 Vision.

Lada 4×4 Vision är inget mindre än en demonstration i hur nästa generation Niva kan komma att se ut. Niva är ju som bekant inne på sitt 41:a år som modell utan några större förändringar. En ny generation känns nära förestående.

Lada 4x4 Vision

Tyvärr finns det inte så mycket information om konceptbilen som står utställd i Moskva, inte mer än att den är formgiven av före detta Volvo-designern Steve Mattin, att den har byggts på en speciell plattform och att den är kortare i rocken än koncernsyskonet Dacia Duster.

Lada 4x4 Vision

Tittar vi på bilderna kan vi se att en del av drivlinan utgörs av en automatlåda samt att interiören är lite ”Citroën-aktig” och modern med stora displayer. Vredet vid växelväljaren ser ut att bjuda på olika körlägen beroende på underlag.

Lada Niva

Lada Niva av nuvarande generation.

Utseendet påminner inte direkt om dagens Niva, men där finns små detaljer som ändå knyter an till klassikern. Ta en titt på blinkersen uppe på huven. Nuvarande Niva har en liknande lösning.

Om AvtoVAZ, som äger Lada, kommer att göra slag i saken återstår att se.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer