Lada Niva i ny tappning

Lada Niva är en bil som gjort sig känd för att vara en arbetshäst men inte så mycket mer. Nu är en ny generation på gång.

Niva har hängt med sedan 1976, då den var märkets första modell som inte baserades helt på Fiat. Sedan dess har den endast fått små uppdateringar och är i stort sett samma bil som lanserades på 1970-talet.

Modellprogrammet kommer dock utökas under hösten 2018 med en tredje generation av Lada Niva 4×4. Tillverkaren har redan lanserat Vesta- och X-Ray-modellerna och nu är alltså en ny version av Niva på gång.

Lada Niva

Lada Niva så som den ser ut i dag.

Tidigare har man trott att modellen skulle vara redo att presenteras sent under 2016, men enligt en rapport i rysk media kommer lanseringen att skjutas upp med nästan två år.

Enligt den ryska hemsidan Izvestia.ru kommer modellen att erbjudas med tre eller fem dörrar. Dessutom föreslår tidigare rykten att Niva 4×4 kommer att få en ny och mer kraftfull motor som ersätter den nuvarande 1,7-liters bensinmotor som sitter i bilen. Utöver det ska bilen vara utrustad med en manuell växellåda och permanent fyrhjulsdrift.

Visa kommentarer
NUVARANDE Lada Niva i ny tappning
NÄSTA Mobil fartkamera fast för fortkörning 17 gånger