Nu har de första bilderna och informationen om Lamborghinis nya specialmodell kommit ut. Centenario är bilen som sålde slut innan någon ens sett den.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Till 100-årsjubileet av grundaren Ferruccio Lamborghinis födelse slår företaget på stort och firar med en specialmodell som byggs i en begränsad upplaga. Modellen går under namnet Centenario och visas under pågående Genève-salong.

Lamborghini Centenario

Centenario ska byggas i en upplaga om 40 bilar jämt fördelat mellan coupé och roadster, och redan i mitten av januari kom rapporter om att samtliga exemplar redan är slutsålda. Trots att ingen då ens hade sett bilen, och att priset ligger på drygt 16 miljoner kronor plus moms.
Jämfört med tidigare specialmodeller som Veneno är Centenario dock ganska diskret och linjerna påminner mycket om Huracán, om än aningen aggressivare. Karossen är tillverkad helt i kolfiber och i högre farter fälls bakvingen upp för bättre väghållning. Centenario väger in på 1 520 kg.

Lamborghini Centenario

Enligt Lamborghini ska Centenario vara deras snabbaste modell någonsin och 0-100 km/h ska avklaras på endast 2,8 sekunder, 0-300 km/h går på 23,5 sekunder. Toppfarten ska vara över 350 km/h.
Den mittmonterade V12:an på 6,5 liter har uppgraderats och levererar nu 770 hästkrafter, till skillnad från de 750 hästkrafter Aventador SV levererar.

Visa kommentarer
NUVARANDE Lamborghini Centenario officiell – ny specialmodell
NÄSTA Bugatti Chiron officiell – bilder, film och fakta