Ska man köra om en plogbil ska man göra det med försiktighet. I detta fall slutade det med ett rejält fall ut över ett närmare hundra meter högt stup.


Incidenten inträffade på Route 6 i Spanish Fork Canyon i Utah, USA, i torsdags (datumstämpeln i filmen stämmer alltså inte). Terry Jacobson var ute med sin plogbil på en snö- och slaskfylld vägsträcka när han blev omkörd av en långtradare på insidan. Plötsligt gjorde lastbilschauffören en märklig gir som ledde till att lastbilen prejade Terry Jacobson och hans plogbil av vägen och ut över ett stup. Inte förrän nästan hundra meter längre ned slutade fallet med en kraftigt demolerad plogbil.

Flera trafikanter, inklusive lastbilschauffören som orsakade olyckan, stannade för att komma till Terry Jacobsons undsättning. Han ligger nu skadad på sjukhus och det anses vara otroligt att han överlevde kraschen.

Man vet ännu inte vad som orsakade olyckan, men man tror antingen att lastbilen gled i halkan alternativt att föraren inte såg vägen tydligt i den snörök som uppstod vid passerandet av plogbilen. Snöröjningsbranschen i USA menar att man i princip aldrig ska köra om en plogbil eftersom den kör där av en anledning. Väglaget framför är många gånger betydligt sämre än bakom den.

Nedan ser du ett längre nyhetsinslag om olyckan.
https://youtu.be/UTSXFZy_AOI


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer