Lättare hitta billig bilförsäkring

En ny tjänst från Konsumenternas Försäkringsbyrå som lanseras idag ska ge den som letar efter billiga bilförsäkringar hjälp på traven att jämföra bolag mellan varandra.

Försäkringsbolagen listas efter poäng som företagen får genom olika delar som ingår i en bilförsäkring. Dessutom kommer det stå hur nöjda kunderna är med försäkringsbolaget och hur mycket försäkringarna kostar.

– Konsumenter kan nu på ett snabbt och enkelt sätt få en uppfattning om vilka försäkringar som ger ett mer omfattande skydd och vilka försäkringar som ger ett sämre skydd. Vår förhoppning och tro är att konsumenter blir hjälpta av den förenklade jämförelsen och får lättare att göra ett rationellt val, säger Marcus Lindenius, ekonom på Konsumenternas Försäkringsbyrå i ett pressmeddelande.

Poängen delas ut av Konsumenternas Försäkringsbyrå själva men den som vill ska kunna jämföra mer detaljerade försäkringsvillkor, utan det förenklade poängsystemet.

– Under året är vår förhoppning att vi ska få med alla bolagens prisuppgifter i den förenklade jämförelsen av bilförsäkringar. Vår avsikt är också att ta fram förenklade jämförelser för övriga konsumentförsäkringar, säger Marcus Lindenius.

Bakom tjänsten står bland andra Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring och tanken är att man nu ska vara ett alternativ till andra aktörer som till exempel Insplanet. Tjänsten Konsumenternas hittar du här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer