Lexus förklarar mystisk special-LFA

Den Lexus LFA som teknikensvarld.se kunde avslöja förra veckan erkänns nu av Lexus, som förnekar att man tänker bygga en specialmodell. 

Den mystiska Lexusen har gäckat bilforum över hela världen sedan bilderna av vad som ser ut som en ny specialversion av Lexus LFA plötsligt började cirkulera. Nu kommer Lexus med en förklaring till den hemliga bilen.

– De här LFA-bilarna som setts på Nürburgring är one off-bilar som utvecklats av Toyotas tekniska division och testas för närvarande bara för tekniska ändamål. Vi har inga planer på att tillverka eller sälja några nya specialversioner av LFA, säger Etienne Plas, kommunikationschef vid Lexus Europa till sajten lexusenthusiast.com.

Den begränsade upplagan om 500 bilar hade gjort det svårmotiverat att bygga ännu en specialversion utöver Nürburgring-versionen från 2010. Beskedet är kanske inte oväntat, men nu är det alltså klart att det inte blir några fler LFA.

Det som däremot är intressant är vad Lexus och Toyota faktiskt testar runt banan. Sedan sportbilssamarbetet med BMW blev offentliggjort i fredags har det ryktats om en ny Supra, men det är än så länge obekräftat. En annan möjlighet är att det rör sig om en faktisk ersättare till LFA.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer