Nu presenterar Lexus sin Hoverboard, en svävande skateboard som tar dig tillbaka till framtiden.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I kultfilmen Tillbaka till Framtiden II reser Marty McFly till 2015 och får uppleva hur det är att färdas på en svävande skateboard. Det är nästan trettio år sedan filmen kom ut och nu har Lexus utvecklat en svävande skateboard som faktiskt fungerar.
Hoverboard som Lexus kallar den svävar helt enkelt några centimeter ovan marken och testpiloten kan friktionslöst glida fram i en specialbyggd skatepark. För att det hela ska fungera har Lexus i samarbete med IFW Dresden och Evico byggt en skatepark med ett magnetiskt spår under betongen. Genom att Hoverboard kyls med flytande kväve till en temperatur av -197 grader blir den till en så kallad supraledare och svävar fram över marken.

Lexus tog även hjälp av skateboard proffset Ross McGouran som fått testa Hoverboard och ta sig genom den 200 meter långa banan som byggts i en skatepark i Barcelona.

– Jag har tillbringat 20 år på en skateboard, men utan friktion känns det som att jag har varit tvungen att lära mig en helt ny färdighet, särskilt hållning och balans har varit en utmaning för att kunna åka Hoverboard, säger Ross McGouran.

Hoverboard är dock endast en prototyp framtagen för reklamsyfte och kommer inte att säljas, men kanske är detta bara början så gemene man i framtiden kan sväva fram över marken.
https://www.youtube.com/watch?v=EZXrPcGRD4w

https://www.youtube.com/watch?v=W5DRdZg1WaQ


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer