Li Shufu bekräftar flaggskeppet Volvo S100

Volvos frispråkige styrelseordförande Li Shufu har bekräftat att man utvecklar en flaggskeppsmodell. Modellen som väntas få namnet S100 ska byggas i Chengdu och blir en konkurrent till bland andra Mercedes S-klass.

Volvo ska bygga en flaggskeppsmodell som utmanare till Audi A8, BMW 7-serie och Mercedes S-klass med flera. Det tycks vara mer eller mindre bestämt, i alla fall enligt styrelseordförande Li Shufu som i samtal med kinesiska auto.sohu.com avslöjar storbilsplanerna. Toppmodellen, som ska byggas på samma SPA-plattform som nya XC90 och S80, väntas få modellbeteckningen S100 och ska tillverkas i Volvos kinesiska fabrik i Chengdu. Enligt Li Shufu är det inte bestämt om S100 ska säljas på andra marknader än den kinesiska.

Det här är långt ifrån första gången vi hör talas om Volvo S100. I april 2011 visade Volvo den stora konceptbilen Concept Universe på Shanghais bilsalong och året därpå ställdes Concept You (stora bilden) ut i Frankfurt. Om Volvo S100 kommer att se ut som dessa eller den mer aktuella Concept Coupé återstår att se.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer