18-årige Linus Lundqvist får fortsatt förtroende från Double R Racing. Nu avancerar Tyresö-sonen till den brittiska Formel 3-serien.

Linus Lundqvist, vinnare av Formula STCC Nordic 2016, fortsätter att köra för brittiska Double R Racing kommande säsong. Fem segrar och elva pallplatser gav 2017 en femteplats i det brittiska Formel 4-mästerskapet, bra nog för att avancera till Formel 3.

Det blir emellertid inte första gången han sätter sig i F3:a för att tävla den 31 mars på Oulton Park då säsongen med åtta deltävlingar drar igång. Förra året gjorde han ett inhopp på belgiska Spa-Francorchamps.

Linus Lundqvist F3

– Jag lärde mig mycket vid inhoppet på Spa, och det var en av de stora höjdpunkterna för mig förra säsongen. Jag hittade mer och mer fart och mot slutet av helgen var jag bara några tiondelar efter de allra snabbaste, säger Linus.

Det brittiska Formel 3-mästerskapet är en riktig klassiker med rötter bak till 1950-talet. Bland mästarna märks förare som Jackie Stewart, Ayrton Senna och Daniel Ricciardo men även svenskar som Gunnar Nilsson och Stefan Johansson.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer