Foto: ttagroup.se

Linus Ohlsson vann TTA i Tierp

Premiärtävlingen på Sveriges nyaste racingbana, TTA på Tierp Arena, slutade med Saab och Linus Ohlsson i topp. Resultatet innebär att mästerskapstiteln fortfarande är öppen inför finalen i Göteborg.

Sveriges nyaste racingbana, Tierp Arena, kunde ni följa med påett varv runt redan tidigare i veckan. I dag lördag gick så premiärtävlingen av stapeln i form av den näst sista deltävlingen i TTA-mästerskapet. Och det blev händelserikt redan på kvalet, då hemmasonen Alex Danielsson i sin Citroën kraschade i chikanen efter start/mål-rakan. Kvalet rödflaggades, men Danielsson drabbades tursamt nog inte av några allvarligare skador.

Väl vid tävlingsdags kom en annan Citroën, med Jock Mangs bakom ratten, att starta i Pole Position. En omkörning i slutet från Saab-föraren Linus Ohlsson gjorde dock att Mangs inte kom i mål som etta. Dessutom hade Citroën-teamet slarvat vid starten, och hållit bilen på domkrafter för länge, vilket gjorde att Mangs tilldelades bestraffning i form av en drive-through. Straffet genomfördes dock aldrig, vilket ledde till att Mangs diskvalificerades från sin andraplats.

I stället blev det serieledaren Fredrik Ekblom i Volvo Polestar Racing som tog hand om andra plats i resultatlistan, vilket säkrade både team- och märkesmästerskapet. I förarmästerskapet är det dock fortfarande öppet, men med ett övertag för Ekblom gentemot Linus Ohlsson, som alltså tog sin andra seger för säsongen i dag. Finalen avgörs om två veckor på City Race Arena i Göteborg.

Komplett resultat TTA Elitserien i Racing Tierp

1. Linus Ohlsson, Saab

2. Fredrik Ekblom, Volvo +2.910

3. Fredrik Larsson, BMW +3.891

4. Thed Björk, Volvo +5.818

5. Mattias Andersson, Saab +21.508

6. Tommy Rustad, Volvo +21.994

7. Robin Rudholm, Saab +23.843

8. Robert Dahlgren, Volvo +34.759

9. Viktor Hallrup, Citroën +39.707

10. Martin Öhlin, BMW +2 varv

11. Richard Göransson, BMW +4 varv

12. Daniel Haglöf, Saab +5 varv

13. Stefan Söderberg, Citroën + 5 varv

Startade ej: Alex Danielsson, Citroën

Diskvalificerad: Jocke Mangs, Citroën

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer