Taxibilen TX5, med laddhybridteknik från Volvo, har nu gjort officiell debut – under Goodwood Festival of Speed.


Volvo XC90 var testmula åt dess teknik och bilen har setts rulla maskerad i norra Sverige. Och med tanke på att London fortfarande är ett toppturistmål för svenskar så kommer den bli en vanlig syn för många på sin weekendresa. Ja, vi pratar om London-taxin TX5 som nu har gjort officiell debut – under Festival of Speed på Goodwood.

I klippet kan du se hur den tar sig an den klassiska backloppsträckan. Bakom ratten sitter Katie Milner, världens snabbaste kvinnliga Ginetta-förare. Med sina 17 år blev hon den yngsta kvinnliga föraren att delta i eventet.

TX5, som är en laddhybrid med Volvo-teknik, kommer ut på Londons gator under sista kvartalet i år och kommer att marknadsföras i resten av världen under 2018. Bilen ska köras på el inne i stadsmiljö för att kunna skifta till förbränningsmotor på lands- och motorväg.

London-taxin tillverkas av London Taxi Company som har 69 års erfarenhet av taxibyggande och ingår, liksom Volvo, i Geely-koncernen. Dit hör nu även ett annan brittisk ikon: Lotus.

Visa kommentarer
NUVARANDE London-taxi med Volvo-teknik debuterade i backlopp
NÄSTA Tesla Model S och Model X uppdateras – blir mycket snabbare