Lynk & Co presenterar nu en konceptbil med rejäla prestanda, en konceptbil med avsikt att köra utanför banorna, det vill säga på gatan. Här är 500 hästar starka Lynk & Co 03 Cyan.

Samtidigt som Lynk & Co Cyan Racing presenterar nya TCR-bilen som Thed Björk ska tävla i WTCR nästa år presenterar de också den väldigt snarlika Lynk & Co 03 Cyan. Skillnaden mellan Thed Björks Lynk & Co 03 TCR och Lynk & Co 03 Cyan är att sistnämnda är en bil för gatbruk.

– Sammanslagningen mellan Lynk & Co och Cyan Racing kommer att utgöra spetsen av vår prestandabilsdebut. Kombinationen av Lynk & Cos utmaningar inom bilindustrins vedertagna uppfattningar och Cyan Racings stora erfarenheter från motorsport och prestanda är två viktiga inslag i detta unika samarbete, säger Victor Yang som är kommunikationschef för Zhejiang Geely Holding Group.

Lynk & Co 03 Concept

Bilen är alltså en Lynk & Co 03, som presenterades för ett par månader sedan, men som via ett joint venture-projekt mellan Lynk & Co och Cyan Racing har förvandlats till en högprestandabil med 500 hästkrafter. Vi bjuds inte på några specifikationer i dag men bilen ska vid utvecklingen ha haft TCR-bilen som utgångspunkt. Konceptbilen ses som första steget i Lynk & Cos prestandabilssatsning.

– Vår ambition som racerteam är att återta vår världsmästartitel och utforska nya sätt att åstadkomma prestandabilar tillsammans med Lynk & Co. Vi kommer att utnyttja vår erfarenhet från tidigare prestandabilsprojekt (C30 Polestar och S60 Polestar, reds anm) i kombination med den information som vi kommer över från tävlingsprogrammet genom tusentals varv under extrema förhållanden på racerbanor över hela världen, säger Christian Dahl.

Lynk & Co 03 Concept

Thed Björk har så klart varit med vid utvecklingen av konceptbilen.

– Att återigen sträva efter världsmästartiteln när jag påbörjar min sjunde säsong med Cyan Racing är en dröm som kommer i uppfyllelse. Speciellt i kombination med detta banbrytande samarbete med Lynk & Co, som kommer att innefatta utvecklingen av en högpresterande konceptbil för gatan, är detta inget mindre än häpnadsväckande, säger Thed Björk.

Visa kommentarer