Lyssna på Mustang Shelby GT350 med 800+ hk!

Hennessey har som bekant slagit klorna i senaste Mustang Shelby GT350 och visar nu upp hur den går och låter efter deras förvandling till ett monster med över 800 hästkrafter.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Obs! Mycket högt motorljud, akta öron och högtalare.

Nya Ford Mustang Shelby GT350 med vevaxeltyp platt går inte av för hackor i standardutförande – för vad sägs om 533 hästkrafter och 582 newtonmeter plockade ur en 5,2 liter stor V8!? Men det finns vassare varianter av den amerikanska muskelbilen och Texas-firman Hennessey Performance är en av många som skrämmer upp siffrorna rejält.

Med Hennesseys HPE800-trimkit, som innehåller en större kompressor på 2,9 liter, smidda motordetaljer och mycket annat, nås 811 hästkrafter och 891 newtonmeter. I filmen ovan ser vi Hennessey ställa bilen på dynon där 744 hästkrafter och 699 newtonmeter mäts upp på bakhjulen. Det kan jämföras med standardbilens 481 hästkrafter och 543 newtonmeter.

Normalt gör Mustang Shelby GT350 0-97 km/h på 4,3 sekunder men med HPE800-kitet är siffran nere i 3,3 sekunder. Kvartsmilen går på 10,8 sekunder i stället för standardbilens 12,5 sekunder.

Nog snackat. Kolla nu på filmen och vill du inte ha se bilen på dynon och vill slippa det tekniska snacket om effekt och vridmoment, spola då 2 minuter och 40 sekunder in i filmen så får du höra hur Texas-musklerna låter när de sätts i arbete.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer