Att göra trehjulingar verkar ha blivit populärt inom bilbranschen. Morgan 3-wheeler, nya Morgan EV3 och Polaris Slingshot ska nu få sällskap av Valene Motors Black Mamba.

Black Mamba är ett ambitiöst projekt för att säga det minsta. Valene Motors är ett företag från Malta som är mest känt för… tja, ingenting. Men rakt ut från ingenstans presenterade de sina planer på att bygga en elektrisk trehjuling med så mycket som 807 (!) hästkrafter i starkaste utförande.

Bilen är designad så att alla elektroniska komponenter som behövs för att bilen ska röra sig framåt är placerade bakom föraren. Med det starkaste batteriet ska bilen få en räckvidd på 50 mil, samtidigt som den ska kunna laddas fullt på en timme.

valene-motors-black-mamba-02

Valene Motors menar att den svagaste versionen av bilen, som har 107 hästkrafter, ska kunna komma från stillastående till 100 kilometer i timmen på bara 4,2 sekunder. Några prestandasiffror för versionen med 807 hästkrafter redovisas inte, men oavsett så låter en trehjuling med 807 hästkrafter i bakhjulet underbart roligt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer