Två tonåringar i Nashville, USA arresterades i torsdags kväll sedan de försökt stjäla en kvinnas bil, men gett upp. Anledningen till kapituleringen: tonåringarna kunde inte köra med manuell växellåda.

De misstänkta gärningsmännens stökiga kväll hade dock börjat redan innan den misslyckade stölden. Enligt polisen ska tonåringarna ha försökt råna en annan kvinna på dennes bil vid 18.20-tiden. Tonåringarna ska ha gått fram till bilen, som stod i ett parkeringshus, öppnat varsin dörr och försökt dra kvinnan ur bilen. Kvinnan ska dock ha skrikit och hållit ner bilens signalhorn vilket fick ungdomarna att till slut fly fältet.

Och det är här början på slutet tar sin början. En timme efter det första bilstöldsförsöket ska tonåringarna ha överrumplat en kvinna som precis lämnat sin bil för att gå in i en affär. Ungdomarna ska ha slitit bilnyckeln ur händerna på kvinnan och sedan tagit sig till hennes bil. Och in kom de, men efter bara några sekunder klev tonåringarna ur bilen igen. Enligt de lokala myndigheterna i Nashville berodde det som sagt på att gärningsmännen uppenbarligen inte hade kunskap i hur man kör med manuell växellåda. De fick helt enkelt ge upp.

Kort därpå kunde båda tonåringarna gripas av polis. Båda är nu misstänkta för försök till rån/bilkapning (carjacking), stöld av ägodel, samt försök till bilstöld.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer