Marcus Ericsson förväntar sig en tuff kamp mot stallkamraten Pascal Wehrlein i årets säsong av Formel 1. Samtidigt får tysken beröm av Monisha Kaltenborn.

I en kommentar till tyska Autobild säger Marcus Ericsson att hans mål kommande säsong är att slå Pascal Wehrlein.

– Jag förväntar mig en hård kamp och jag måste ge mitt bästa. Han är sedan länge en del av Mercedes-stallet och därmed måste de tro på honom, säger Marcus Ericsson.

Pascal Wehrlein var en del av Mercedes juniorsatsning och var en av kandidaterna som ersättare för världsmästaren Nico Rosberg. Mercedes valde Valtteri Bottas som ersättare och i stället skrev Wehrlein kontrakt med Sauber-stallet. Samtidigt som Ericsson uttalade sig om sin stallkamrat berömde Saubers stallchef, Monisha Kaltenborn, den unge tysken.

– Pascal har visat sin talang under sin debutsäsong i Formel 1 och han kommer säkerligen fira fler triumfer i framtiden, säger Kaltenborn.

Enligt andra tyska källor rapporterades det under måndagen att Wehrlein troligtvis är tvungen att stå över försäsongstesterna i Barcelona på grund av sin krasch under Race of Champions. Initialt sade han sig vara okej men senare visade det sig att han har en nackskada.

Sauber-stallet dementerade först uppgifterna men bekräftade lite senare att Wehrlein är under medicinsk undersökning.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer