Marcus Ericsson testade åt TTA Foto: ttagroup.se

Marcus Ericsson testade åt TTA

Sveriges GP2-förare Marcus Ericsson testade den ombyggda TTA-bilen i Frankrike för två dagar sedan. –Det var väldigt intressant. Jag har aldrig tidigare kört en racingbil med tak och TTA-bilen var riktigt rolig att köra, lättkörd men ändå utmanande att köra på den absoluta gränsen, säger Ericsson.

Ericsson, som nyligen blev klar för en ny GP2-säsong, instegsklassen till Formel 1, för iSport, genomförde ett hundratal varv på Alés-banan i södra Frankrike i syfte att utvärdera och ge feedback på den uppgraderade TTA-bilen.

 Måndagens körning markerade den första testdagen för den slutgiltiga versionen av TTA-bilen som har förbättrats och förfinats på ett antal tekniska punkter jämfört med de två TTA-bilar som rullat i Sverige under hösten.

 – Nu är bilen i dess slutgiltiga specifikation och arbetet går enligt plan. Vi har gjort ett antal uppgraderingar rörande motor, växellåda, längd och bredd, säger Greger Landén, representant för TTA:s tekniska grupp.

 TTA-premiären går 12 maj 2012 på Karlskoga-banan i Värmland och Marcus Ericsson kommer att följa den nya serien med intresse.

 – Det är en häftig bil och ett spännande koncept, jag tror det kommer att bli bra racing, säger Ericsson.

 Testerna av TTA-bilen fortsätter i Frankrike under vintern samtidigt som de första bilarna levereras till de svenska teamen i slutet av januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!