Maserati Alfieri firar Maseratis hundraårsjubileum

Maserati visar upp den nya konceptbilen Alfieri och firar 100 år, kanske är detta ett smakprov på ersättaren till GranTurismo.

Som vi rapporterade under förra sommaren så får vi troligtvis se en ersättare till nuvarande GranTurismo inom några år, kanske är Alfieri ett smakprov på vad vi kan förvänta oss. Under förra året förutspådde vi att nästa GranTurismo troligtvis kommer att bli betydligt kortare än nu för att matcha konkurrenter som Porsche 911 och Jaguar F-Type.

Maserati Alfieri är baserad på GranTurismo MC Stradale men axelavståndet har kapats med hela 24 centimeter, totallängden landar då på 459 centimeter vilket är bara tio centimeter längre än Porsche 911. Motorn är densamma som i Stradale vilket innebär en V8 på 4,7 liter som levererar 460 hästkrafter och 520 newtonmeter som levereras till bakhjulen via en sexväxlad automatlåda.

Alfieri har en 2+2 säteskonfiguration med läderklädda stolar samt instrumentbräda och mittkonsol, för att ge kupén lite extra krydda har detaljer i koppar placerats på växelväljaren, instrumentpanelen samt ratten. De analoga instrumenten har ersatts av en digital display, medan de typiska ovala analoga klockan har fått vara kvar om än framför växelväljaren i stället för instrumentpanelen. Namnet Alfieri är hämtat från en av bröderna Maserati som var med och grundade företaget för 100 år sedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer