Maserati GranTurismo uppdateras i väntan på Alfieri

I väntan på nya modellen Alfieri får gamlingen GranTurimso ett lyft och får hänga med ett par år till.

I väntan på att bli avlöst av den försenade modellen Alfieri får Maserati GranTurismo en uppdatering. Jo, det är den du ser på bilden och du är förlåten om du måste titta både en och två gånger för att märka ändringarna.

I huvudsak handlar det om en ny form på grillen som rimmar väl med det tidigare nämnda konceptet och Maseratis senaste modell Levante. Grillen ramas in av en kromlist och luftintagen vid dess sidor är nu större och lägre placerade än tidigare. Under grillen finns en ny spoiler som hjälper till att sänka bilens cW-värde från 0,33 till 0,32.

Strålkastarna har delvis ny design och baktill hittar vi en ny form på stötfångaren som nu även har en integrerad backkamera. Under den hittar vi en ny diffusor och nya utblås som skiljer sig mellan de nu två olika versionerna Sport och MC.

Maserati GranTurismo GranCabrio 2018

Invändigt är ändringarna färre men bilen har fått ett nytt infotainmentsystem med en 8,4 tum stor pekskärm.

Alla versioner av modellen, liksom CranCabrio, berörs av uppdateringarna som kommer i och med årsmodell 2018. GranTurismo och GranCabrio har sedan 2007, då modellen debuterade, sålts i över 37 000 exemplar.

Alfieri visades som koncept 2014 men premiären har flyttats från 2016 till tidigast 2019 till förmån för suven Levante, en bil vi provkörde nyligen (och som även går att läsa i Teknikens Värld nummer 19/2016). Alfieri ska konkurrera med bilar som Porsche 911 och Jaguar F-Type och ska även finnas i eldrivet utförande.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer