Förutom de nya modellerna från Ferrari innefattar Fiats femårsplan även nyheter från Maserati. Förutom en ersättare till Quattroporte ska Maserati lansera en mindre och billigare modell som ska utmana BMW M5, Audi RS6 med flera.

I går berättade vi om de närmaste tre åren för Ferrari, tre år som ser ut att bli mycket intressanta med inte mindre än sex nya modellanseringar. De nya modellerna avslöjades i samband med att Fiat presenterade sin nya femårsplan. Nu går vi vidare till Ferraris systermärke Maserati som också har en del spännande saker på gång.

För första gången bekräftar Maserati att de arbetar på en helt ny modell som ska bli både mindre och billigare än lyxsedanen Quattroporte. Den nya modellen ska inte kosta mer än 550 000 kronor, det vill säga betydligt mindre än någon av dagens Maserati-modeller. Maserati säger ingenting om hur stor eller hur effektfull den nya modellen blir men det troliga är att den blir en direkt konkurrent till bilar såsom Audi RS6, BMW M5 och Mercedes E63 AMG.

För att kunna konkurrera med de nya storstjärnorna Porsche Panamera och Aston Martin Rapide ska den åldrade supersportlyxsedanen Quattroporte ersättas. Det sägs inte mer om ersättaren än att den ska vara av en ”helt ny stil och erbjuda enastående körupplevelser och hög kvalitet”. Det låter lovande.

Fiats planer i övrigt består av ett flitigt produktutbyte mellan den europeiska Fiat-delen och den amerikanska Chrysler-delen. Som väntat slås Chrysler-märket och Lancia ihop, de två märkena kommer i stort att sälja samma modeller. Chrysler 300C får en rejäl uppfräschning under nästa år och ska eventuellt säljas som en Lancia i Europa. Ta en titt i bildspelet nedan för att se resten av Fiat/Chrysler-nyheterna.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer