Regerande europamästaren i historiskt rally, Mats Myrsell, har farten uppe även i år. Det blev nya framgångar i Akropolisrallyt.

Klassiska Akropolisrallyt var lite annorlunda upplagt än man är van vid. Normalt sett handlar ju denna tävling om bil och däckmördande sträckor med sylvassa stenar. Men i år körde man dels en asfalttävling, dels en grustävling.
Mats Myrsell med co-driver Esko Junttila hade därför med sig två tävlingsbilar, en Porsche 911 för vardera underlag.

I tävlingen på asfalt visste Mats Myrsell att han på förhand var slagen av Lucio Da Zanche men gick in som tvåa i klassen och femma totalt vilket i stort var enligt plan.
Ett litet aber var dock att vännen Anders Johnsen från Borlänge rullade sin Porsche 911 under asfaltstävlingen. Det var tänkt att Johnsen skulle mota bort Da Zanche från poängen i grustävlingen som alltså räknades separat.
Så efter lite snack med arrangörerna fick Anders Johnsen ta över Mats Myrsells asfalts-Porsche och den byggdes om till grusbil.

Ett lyckat drag. Myrsell vann klassen med Jonsson på andra plats och Da Zanche trea. Det innebär att Mats Myrsell leder EM i klass två och har stor chans på en tredje raka titel.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer