Mattias Andersson klar för TTA 2012

Ännu en förare lämnar STCC. Mattias Andersson kommer att tävla i TTA 2012 efter att ha säkrat kontrakt med Flash Engineering. Han kommer att köra en av teamets fyra bilar.

– Jag är mycket glad över att ha säkrat det här kontraktet och ser verkligen fram emot att tävla i TTA nästa säsong, säger Mattias Andersson.

– TTA rör verkligen om i grytan. Efter att jag har svurit spottat och förbannat Mattias Andersson i halva mitt liv så ska jag samarbeta med honom. Skämt å sido, Mattias är en av världens snabbaste racerförare och det visade han redan i gokart. Vi har en mycket bra relation och det ska bli jättekul att samarbeta med Mattias, säger “Flash”.

Andersson är en av Sveriges mest rutinerade förare med 96 segrar på meritlistan varav tre i STCC med Alfa Romeo, en bil som egentligen inte borde kunna vinna då den är sju år gammal!

Mattias har kört STCC sedan 2001 och har gjort det för Picko Trobergs Vauxhallteam, Opel Team Sweden och WestCoast Racing i BMW. Men de senaste säsongerna alltså med en Alfa Romeo 156, ”Madonnan” kallad.

–Jag inleder min 22:a racingsäsong nästa år, men det är ingen brist på motivation, snarare tvärt om. Jag tror starkt på TTA-konceptet och vi har tveklöst en mycket spännande säsong framför oss, säger Mattias Andersson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet