Bertil Moldén har efter tolv år som vd för Bil Sweden valt att gå i pension. Den som nu tar över rodret hos branschorganisationen är ingen mindre än Nevs tidigare vd Mattias Bergman.

I dag, den 1 februari 2018, tillträder Mattias Bergman, 51 år, posten som vd för Bil Sweden, den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar. Han efterträder Bertil Moldén, 65 år, som har varit organisationens främsta företrädare de senaste tolv åren.

– Fordonsindustrin går igenom en stor förändring just nu både avseende ny teknologi och nya affärsmodeller. Det innebär både affärsmöjligheter och utmaningar för våra medlemmar och oss som branschorganisation. Mattias Bergman tar med sig relevant erfarenhet och nätverk till sin nya roll som vd, säger Magnus Jonsson, ordförande i Bil Sweden.

Civilekonomen Mattias Bergman har lång erfarenhet av ledande positioner inom svenskt och internationellt näringsliv och är för den stora massan (som följer bilbranschen) förmodligen mest känd som vd för den svenskkinesiska elbilstillverkaren Nevs. Han har under åren dessutom varit Nevs representant i Bil Swedens styrelse.

– Jag är stolt över svensk fordonsindustri och att fortsätta arbetet med att möta marknadens nya krav blir en spännande uppgift. Samtidigt som Sverige behöver en konkurrenskraftig fordonsindustri med både tillverkning och utveckling i framkant så måste vi fortsätta arbetet med att göra den svenska marknaden för mobilitetslösningar och transporter attraktiv, säger Mattias Bergman.

Bertil Moldén

Efter tolv år som vd för Bil Sweden går Bertil Moldén nu i pension.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer